“Her teknoloji kendi ihtiyaçlarını doğurur” cümlesinin yine yeni bir tezahürü olan akıllı ev sistemleri, aslında var olan teknolojilerin tek bir kaynaktan idare edilerek, uzaktan erişimini sağlayan entegre sistem kontrolüdür diye tanımlasak, literatürün dışına çıkmakla birlikte yanlış bir tasvir yapmış olmayız.
Akıllı ev sisteminde kullanılan tüm ürünler, tek tek kontrolü sağlanacak şekilde zaten üretilmiş ürün ve sistemlerdir. Ama bu teknolojilerin uzaktan erişimlerinin sağlanması ve hepsinin tek kaynaktan kontrol edilmesi, zaten hayatımızı kolaylaştırmak için var olan sistemleri daha da kullanışlı hale getirmektedir.
Örneğin evinizi ısıtan kombi ya da klima sistemlerini, fiziki olarak dokunarak açmak istediğinizde bir müddet üşüme ihtimaliniz vardır. Ama, onları uzaktan kontrol ederseniz, bu sayede siz eve geldiğinizde istediğiniz bir ortamı hazır bulmanız sağlanmış olur.
Akıllı ev sisteminin birçok farklı özelliği olmasına rağmen, güvenlik vb. sistemlerin tamamı artık akıllı ev sisteminiz olmadan da size bu özellikleri sağladığından, iklimlendirme açısından sağladığı cazibeyi kendi adıma diğer konularda pek sağlıyor denemez.
Peki akıllı ev sistemini abartmak akıllı bir iş midir? Teknolojiyi gereği kadar mı kullanmak gerekir, yoksa ne varsa hepsini kullanmak mı gerekir? Fazla teknolojinin getireceği ilk edinim maliyetleri ile bakım-onarım ve arıza maliyetleri ile güvenlik açıkları açısından yararları mı fazladır, zararları mı?
Hayatınız ne kadar bağımsız ve sade olursa o kadar rahat edeceğiniz kesin. Bunu bir elektronik mühendisinin söylemesi belki garip ama, teknolojiyi hayatınıza yeteri kadar sokmanız, fazlasını istememeniz size özgürlük getirecektir. Yani akıllı ev sistemlerinde de uzaktan erişimi iklimlendirme ve güvenlik konularında sağlayıp, diğer ekstralara pek yanaşmamak sizi daha özgür ve güvenli yapabilir.
Yazının başında “Her teknoloji kendi ihtiyaçlarını doğurur” ilkesini, “Ne kadar tekoloji varsa, o kadar zafiyet vardır” ilkesi ile genişletmek mümkündür. Endüstri 4.0 ile başlatılan insansın üretimin, 5.0 ile kalifiye insanla üretime dönmesi zaten kaçınılmazdı. Çünkü herşeyi makineleştirirseniz, sadece makineleri beslersiniz. Bilmez misiniz makinler, makineleri tamir edemez.
Akıllı ev sistemi arızalarının, sistemsel olanları dışında tek sorun kaynağı vardır: Elektrik! Dalgalanma, yüksek voltaj, gerilim darbeleri akıllı ev sistemleri üzerinde hatalı komuttan, sistemin gereksiz sinyal vermesine, kontrol kartının yanmasına kadar birçok soruna yol açmaktadır.
Trimbox olarak, akıllı ev sistemlerinin elektrik dalgalanmalarına, yüksek voltaja ve gerilim darbelerine karşı korunmasını sağlamaktayız. Ayrıca, akıllı ev sisteminizi koruyan Trimbox, evinizdeki elektrikli ve elektronik diğer tüm cihazları da korur.
Trimbox, sevdiklerinizi korur…
Basit tedbirler bazen hayat kurtarır. Ailemize, işimize, çevremize yapacağımız en güzel yatırım, onları koruyucu tedbirlerdir. Trimbox ve GNDSeries ile elektrik kaynaklı hasarlardan ve buna bağlı elektrik kontağı yangınlarından korunabilirsiniz.
Hızlı iletişim kurarak, detaylı bilgi için biz sizi arayalım;
Whatsapp : +90 555 014 24 23