Notice: Undefined index: CURRENT_URL_TO_TR in /var/www/vhosts/trimbox.com.tr/httpdocs/admin/server_interaction/_class/Parser.php on line 224

Notice: Undefined index: CURRENT_URL_TO_EN in /var/www/vhosts/trimbox.com.tr/httpdocs/admin/server_interaction/_class/Parser.php on line 224
ATM NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

ATM NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

ATM, İngilizce Automated Teller Machine kelimelerinin kısaltılmış hali olan, her ne kadar Türkçe otomatik vezne makinesi olarak tercüme edilebilecek olsa da Bankamatik dediğimiz finansal araçlardır.

İlk zamanlarda sadece hesabınıza para yatırma ve çekme amaçları ile kullanılırken, bugün neredeyse şubede yapabildiğiniz tüm işlemleri yapabildiğiniz bir teknolojiye dönüşmüştür. Bankamatikler, size özel tanımlı bir kimlik numarasıyla hesabınızı tanır ve ona erişiminize izin verir.

Her teknolojinin bir kullanım zamanı vardır. Dünyada birçok teknoloji zamanından önce icad edildiğinden dolayı kullanılmamış; belki yirmi, belki otuz, belki 50 sene sonra kullanımı yaygınlaşabilmiştir. O da icadı yapan eğer 18’inde değilse, ki bu neredeyse imkansızdır, refahını sürmek icad edene pek nasip olmamıştır.

Bankamatiklerde icad edildiği zamandan yaklaşık 37 sene sonra aktif kullanımına başlanmış, Türkiye’de kullanılması ile 50 seneyi geçmiş bir icaddır. İlk olarak Osmanlı Ermenilerinden Luther George Simciyan tarafından 1930 yılında bulunmuş, Amerika’da kullanım alanı bulamadığı için rafa kalkmıştır.

Bundan 37 sene sonra, 1967’te John Adrian Stepherd Barron tarafından elektronik bankamatik, ingiltere’de Barclay Bank için üretilmiştir. Türkiye’de ise 1982 yılında İşbankası tarafından ilk kez kullanıma sürülmüştür.

ATM’ler, kart okuyucu, klavye, hoparlör, ekran, yazıcı, para yatırma/çekme olmak üzere altı ana aygıttan oluşurlar. Kabinlerinde enerji kesilmesi durumunda işlemin yarım kalmaması ya da en azından işlemi hafızaya almak adına güç kaynağı ve sistemin aşırı sıcak ve soğuktan etkilenmemesi için klima sistemleri bulunur.

ATM’lerde kullanım gün geçtikçe aşırı artmış ve bu artış, ATM’de arıza yaşanması durumunda daha fazla göze batmaya başlamıştır. En çok arıza sebebi bankamatikler için, nötr-toprak voltajının nominal seviyeden yüksek olmasıdır.

Neredeyse hiçbir ATM’de, nötr-toprak için  istenilen 1V seviyesi tutturulamaz ve bu da ATM’lerin sürekli arıza yapmalarına yol açar. İzole trafo ile işletme ve koruma topraklaması ayırılıp, kısmi çözüm sunulsa da, sorunun sadece topraklama ya da nötr kaynaklı olup olmadığı bilinmediğinden , genel bir çözüm sağlanamaz.

Trimbox olarak, GNDSeries nötr-toprak regülatörleri ile nötr-toprak voltajı hangi seviyede olursa olsun, nötr veya topraklamadan kaynaklı olduğu farketmeksizin net çözüm sunuyoruz. Ayrıca, içerisindeki aşırı gerilim sönümleyici özelliği ile GNDSeries, sisteme bağlı güç kaynağı ve klima sistemi gibi cihazları da korumaktadır.

Basit tedbirler bazen hayat kurtarır. Ailemize, işimize, çevremize yapacağımız en güzel yatırım, onları koruyucu tedbirlerdir. Trimbox ve GNDSeries ile elektrik kaynaklı hasarlardan ve buna bağlı elektrik kontağı yangınlarından korunabilirsiniz. 

Hızlı iletişim kurarak, detaylı bilgi için biz sizi arayalım;

Whatsapp : +90 555 014 24 23

AKILLI TARIM SİSTEMLERİNDE TRİMBOX KULLANIMI | LABORATUVAR CİHAZLARI ARIZALARI


Direkt Sipariş için WhatsApp Hattı