Notice: Undefined index: CURRENT_URL_TO_TR in /var/www/vhosts/trimbox.com.tr/httpdocs/admin/server_interaction/_class/Parser.php on line 224

Notice: Undefined index: CURRENT_URL_TO_EN in /var/www/vhosts/trimbox.com.tr/httpdocs/admin/server_interaction/_class/Parser.php on line 224
BUZDOLABI VE SOĞUTUCU ARIZALARI

BUZDOLABI VE SOĞUTUCU ARIZALARI

Buzdolabı veya genel ismiyle soğutucular, hayatımızı son derece kolaylaştıran beyaz eşyalar olarak, ilk olarak 1876 yılında Alman mucit Linde tarafından yapılmıştır. Tabi bu icad, elektrikle çalışan ilk buzdolabıdır. Öncesinde Amerikalı Jacob Perkins bu buluşa ilham olacak çalışmalar yapmıştır diye bilinir.

Buzdolapları çalışma prensibine baktığımızda, tüm sistemlerde aynı şekliyle tezahür eden, bir ekovatın bizlerin klima veya buzdolabı gazı olarak bildiğimiz soğutkanı emerek, vakum ile hacmi birden genişletmek suretiyle, vakumlu çekim basıncı düşürür ve düşük basınçta soğutkanın sıvı halden gaz haline geçmesine ve bu sayede devir daim yaparak, ortamdaki ısıyı çekmesi olarak izah edilebilir.

Maddelerin katı-sıvı-gaz hallerinde sırasıyla bir veya iki adım atlayarak bir başka moda geçmeleri esnasında ortamın ısısını kullandıkları, tersi durumda da ortama ısı verdikleri bilinen bir teoremdir ve buzdolabı da kısaca bu teoremin sıvıdan gaz haline geçmesi kısmını kullanmıştır.

Gelelim buzdolaplarının ölçüleri ile doğru orantılı olarak hayatımızda kapladığı alana: Bu alan, günümüzde bazılarımıza eskiden insanlar ne yapıyormuş dedirtecek forma gelmiş durumdadır. Halbuki, onlar belki de daha şanslıydılar, çünkü herşeyi en taze ve zamanında tüketmek zorundaydılar.

Şimdi bu teknolojik kabulün hayatımızda kapladığı yerin, bazı arızalar neticesinde kullanılamaz ya da sorunlu kullanım dediğimiz verimsiz hallerinin incelemesini yapalım. 7/24 saat çalışan buzdolapları ve soğutucular ne gibi arızalar yapar ve bu arızaların yaşanmaması için neler yapılabilir veya arızalar teknik servis gelmeden nasıl çözülebilir, bunları birkaç soru da inceleyelim.

  • İlk sorunumuz her konuda olduğu gibi en çok karşılaşılan, buzdolabı veya soğutucu çalışmıyor olsun.

Bu durumda ilk yapmamız gereken, fişi kontrol etmektir. Önce fişin takılı olup olmadığını, sonrasında fişi çekerek bir kontrol kalemiyle elektrik olup olmadığını kontrol ederek işe başlayabiliriz. Eğer prizde enerji var ve buzdolabı veya soğutucu çalışmıyorsa, elektronik kartının veya motorunun arıza yaptığını düşünebiliriz ve tamir için  teknik servisi mecburen çağırmalıyız. Eğer prizde enerji yoksa, ikinci adıma, yani şalterin açık olup olmadığına, bir sebeple sigortanın atma ihtimaline göz atarak muhtemelen sorunu çözebiliriz.

  • Kompressor devreye girmiyor.

Bu durum, elektrik gidip-gelmesi gibi enerjinin bir sebeple kesilmesi durumunda, soğutma sistemindeki soğutkanın basıncı dengelenmemiş olduğundan, koruyucu termik atabilmektedir. 10 dakika gibi bir süre sonunda hala çalışmıyorsa, arıza durumundan dolayı teknik servis çağırmak gerekir.

  • Buzdolabı ya da soğutucu çok ses çıkarıyor.

Zeminin düzgün olduğunu kontrol etmenizde fayda var. Sonuçta bir motor çalışıyor ve zemin düz olmazsa gürültüye gebe bir durum sözkonusu. Ayrıca bu gürültü, sarsıntı neticesiyle birlikte, rahatsızlık dışında çeşitli arızalar için de zamanı öne çekecektir.

  • Buzdolabının içi kötü kokuyor.

Karşılaşılabilecek en kötü durumlardan biri de dolabın içinin kötü kokmasıdır. Bu durumda yapılacak en güzel şey, adım adım içindeki malzemeleri azaltarak tamamen sirke vb. ile temizlemek olacaktır.

  • Evde uzun süre yokken elektrik gitmiş, veya sigorta attığından, eve geldiğimizde sanki dolaptan ceset kokusu gibi bir koku geliyordu.

Bu konuyla ilgili maalesef, yaşandıktan sonra yapılabilecek pek birşey yok. Dolabınızı yenisi ile değiştirmekten başka bir yol yok gibi görünüyor, çünkü o koku genelde çıkmıyor.

  • Buzdolabının veya soğutucunun duvarlarında nem oluşuyor.

Buzdolabı veya soğutucunuzun kapağının tam olarak kapandığından emin olmalısınız. Ya da sürekli sıcak yemek vb. koyuyarsanız, bu da normalden daha hızlı soğutmaya çalıştığı için neme sebep olabilmektedir.

Bu gibi sorunların çözümü herhangi bir servise ihtiyacınız olmadan hızlıca tarafınızdan yapılabilir. Ancak, elektrik gidip-gelmesi ile veya hava koşulları nedeniyle ya da herhangi bir sebeple elektrik dalgalanması, elektrik arızaları vb. durumlarda dolabınızı korumanız için buzdolabı ve tüm elektrikli elektronik cihazlarını bir ürün ile bu tarz sorunları önleyecek şekilde, Trimbox olarak koruma imkanı sağlamaktayız.

 

Basit tedbirler bazen hayat kurtarır. Ailemize, işimize, çevremize yapacağımız en güzel yatırım, onları koruyucu tedbirlerdir. Trimbox ve GNDSeries ile elektrik kaynaklı hasarlardan ve buna bağlı elektrik kontağı yangınlarından korunabilirsiniz. 

Hızlı iletişim kurarak, detaylı bilgi için biz sizi arayalım;

Whatsapp : +90 555 014 24 23

AKILLI TARIM SİSTEMLERİNDE TRİMBOX KULLANIMI | TV ARIZALARI


Direkt Sipariş için WhatsApp Hattı