ÇAMAŞIR MAKİNESİ ARIZALARI

Elektrikle çalışan çamaşır makineleri, XX. yüzyılın başlarında icad edildi. Alva Jhon Fisher 1901 yılında ilk elektrikle çalışan çamaşır makinesini icad etti ve ona Thor ismini verdi. 1908 yılında seri üretimine başlandı ve 1924 yılında kurutma özelliği ile piyasaya sürülmeye başlandı.

Çamaşır makineleri XVIII. Yüzyıl ortalarında altıgen biçiminde ilk tasarlandığı şeklinden bugüne gelinceye kadar, pek çok teknoloji gibi elektrik enerjisi ile çalışması dışında çok ta aşama kaydetmiş sayılmaz.

Çamaşır makineleri üzerinde kayda değer bir gelişme yaşanmamasına rağmen, sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte yüzlerce patent alındığı biliniyor. Patent kelimesi, bu haliyle bir kez daha içi boşaltılmış bir uygulama olduğunu ispatlıyor gibi…

Peki çamaşır makinelerinde ne gibi arızalar yaşanıyor. Bu arızaların yaşanmaması için alınabilecek tedbirler var mıdır?

Çamaşır makineleri arızalarını birkaç başlık altında inceleyecek olurssak:

  • İlk ve en çok yaşanan sorunlarda biri gürültülü çalışmasıdır.

Bu sorunun temelinde makinenin düzgün zemin üzerine kurulmamış olması, çok ufakta olsa ayakların dengesizliği yatmaktadır. Bu sorun giderek büyür ve amortisörleri bozabilir, rezistansın yerinden çıkıp, tambura sürtmesine sebep olabilir, tamburun yatak gövdesini gevşetebilir. Ayrıca kazan-tambur arasına kaçan bir cisim de gürültüye sebep olabilir.

  • Deterjan konulan yerde köpük oluşumu.

Muhtemelen çamaşır makinesi için uygun olmayan bir deterjan seçimi yapılmıştır. Çünkü çamaşır makinesi deterjanları köpürmeden işlevini görür. Köpürmesi durumunda çamaşırların birbirine ve kazanın etrafına çarparak iyice temizlenmesi mümkün olmayacaktır.

  • Deterjan almıyor.

Su basıncının düşük olması durumunda oluşan bir problemdir. Genel olarak kırsal kesimde, su deposunun çok uzağında veya az kullanıcının bulunduğu bölgelerde, ilk kullanıcıların yoğun kullanımları sonucu son kullanıcılara basınç oluşmamasından kaynaklanabilmektedir.

  • Su almıyor.

Su veya vana kapalı olabilir, hortum katlanmış olabilir, hortum tıkanmış olabilir ya da bazı makinelerde kapak tam kapanmadığında da tedbiren makine su almaz.

  • Makinem çalışmıyor.

Elektrik dalgalanması yada yüksek voltaj sebebiyle makine kartının yanmış olması muhtemeldir. Priz ve sigorta kontrolü yapıldıktan sonra enerji olduğu halde makine çalışmıyorsa elektronik kart rızası yaşanmış olabilir.

  • Makinem su almaya başladğından muslukta elektrik çarpıyor.

Sisteminizde topraklama sorunu yaşanmaktadır. Ya topraklama bağlantınız gevşek,kopuk  ya da sisteminizde hiç topraklama bulunmuyor olabilir.

Trimbox olarak, yeni nesil parafdurlarımız ve aşırı gerilim sönümleyicilerimiz ile elektrik dalgalanmaları ve yüksek voltaj kaynaklı arızalarınıza sadece çamaşır makinenizde değil tüm evinizde tek ürün ile çözüm sunmakta ve arıza yaşamanızı engellemekteyiz. GNDSeries nötr-toprak regülatörlerimiz ile de muslukta çarpılma sorununuzu ortadan kaldırmaktayız.

 Basit tedbirler bazen hayat kurtarır. Ailemize, işimize, çevremize yapacağımız en güzel yatırım, onları koruyucu tedbirlerdir. Trimbox ve GNDSeries ile elektrik kaynaklı hasarlardan ve buna bağlı elektrik kontağı yangınlarından korunabilirsiniz. 

Whatsapp : +90 555 014 24 23

Aşırı Gerilim ve Tsunami | KOMBİ ARIZALARI


Direkt Sipariş için WhatsApp Hattı