REGÜLATÖR NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

REGÜLATÖR NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Regülatör, alçak gerilim sistemlerinde -90V, +50V aralığında enerjinin az veya çok gelmesi durumlarına karşı halk dilinde yükselteç olarak bilinen tek sarımlı trafoların genel adıdır. Regülatörler, tıpkı trafoların gibi giriş ve çıkış sargılarının oranıyla giriş ve çıkış voltajının ayarlandığı varyak adı verilen tek sarımlı trafo gibi düşünülebilir.

Regülatörlerin çalışma prensibi, özellikle servo regülatörlerde manuel olarak kademe ayarlarıyla girişteki voltajın az olması durumunda giriş sargısının çıkış sargısından gereği kadar daha fazla sarımlı hale gelmesi, giriş voltajının yüksek olması durumunda giriş sargısının çıkış sargısından daha az sarımlı hale gelmesi ile voltajı ayarlar.

 voltaj regülatörü çalışma prensibi

 

Regülatör ne işe yarar?

Regülatör, özellikle trafo mesafelerinin çok uzak olduğu kırsal kesimler ile organize olmayan sanayi bölgelerinde fabrikalar ile aynı trafoyu paylaşan yapılar için gerekli sistemlerdir. Bu tip yerlerde özellikle trafoya yakın yerlerde kademe ayarından dolayı normalden yüksek voltaj alınmakta, uzak yerlerde ise normalden daha az voltaj alınmaktadır. Regülatör, bu tip yerlerde enerjinin kademe ayarını lokal olarak yapılıp, bireysel voltajın normal seviyelerde alınmasını ve elektronik sistemlerin ihtiyaç duydukları voltajı almalarını sağlar.

Regülatör, aşırı gerilim koruyucu veya aşırı gerilim sönümleyici değildir. Özellikle voltaj dalgalanması, kombiler için yoğun olarak önerilmesi doğru bir öneri değildir. Çoğu müşterimizden kombinin kartı yandı ve regülatörde yandı gibi şikayetlerle dönüşler almaktayız. Aşırı gerilimler için ve voltaj dalgalanmalarının hasarlarından korunmak için aşırı gerilim sönümleyici Trimbox kullanılmalıdır.

regülatör nedir nasıl çalışır?

Otomatik voltaj regülatörü nedir?

Otomatik voltaj regülatörü teknolojinin gelişimi ile hayatımıza girmeye başlayan statik ve mikroişlemcili olarak çeşitleri olan, kademe ayarını manuelden çıkararak otomatik olarak kendisi yapan regülatör çeşitlerinin genel adıdır. Bu sayede çıkışta almak istediğiniz voltajı tanımladığınız değerde -90V, +50V’u geçmeyecek şekilde alabilirsiniz. Otomatik voltaj regülatörleri de aşırı gerilimler için kullanılmaz.

 

 Regülatör seçimi nasıl yapılır?

Regülatör seçimi, sisteminizin tek fazlı veya üç fazlı olmasına göre ve kurulu gücünüze göre uzmanlar eşliğinde seçilir. Voltaj ayarını yapmak istediğiniz ürün ya da sistem için belirlenen watt değerini VA değerine dönüştürüp, uygun olan tip size sunulacaktır.

 

En İyi Regülatör Markası Hangisidir?

Regülatör seçimi, elektrik sistemlerine göre yapılmalıdır. Dolayısıyla bu konuda kesin bir tavsiye vermek mümkün değil. Ancak en iyi markalar tarafından üretilen regülatörlerin dâhi voltaj dalgalanmalarına karşı korunması gerekmektedir. Hangi regülatör markasını seçerseniz seçin, emniyeti sağlamak için mutlaka Trimbox kullanmalısınız.

Basit tedbirler bazen hayat kurtarır. Ailemize, işimize, çevremize yapacağımız en güzel yatırım, onları koruyucu tedbirlerdir. Trimbox ve GNDSeries ile elektrik kaynaklı hasarlardan ve buna bağlı elektrik kontağı yangınlarından korunabilirsiniz. 

Whatsapp : +90 555 014 24 23

Aşırı Gerilim ve Tsunami | Parafudr Nedir? Parafudr Çeşitleri Nelerdir?


Direkt Sipariş için WhatsApp Hattı